Over De verdeelde staten van Amerika.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

15 nov
Gentbrugge - Het Kouterhof # 2903

De verdeelde staten van Amerika.

Thomas De Graeve (1983) heeft al sinds hij tiener was een fascinatie voor de VS. Zijn eerste reis naar de VS maakte hij op zijn 17de, naar New York City en Washington DC. Een paar maanden later, net voor hij aan zijn opleiding Politieke en Sociale wetenschappen begon aan de Ugent, zag hij de WTC-torens instorten. Het maakte de interesse in de VS en de positie van het land in de wereld enkel groter. Sinds 2007 is hij journalist bij VRT. In 2013 werd hij reporter bij Terzake, waar hij vooral focust op buitenlandse actualiteit. In 2017 ging hij voor de eerste keer als VRT-journalist naar de VS, bij het begin van het presidentschap van Donald Trump. Hij bezocht het land ondertussen al tientallen keren, en sprak er met honderden mensen uit alle uithoeken van het land. Dit najaar keert hij terug om verslag uit te brengen rond de tussentijdse verkiezingen van 8 november 2022. Een week later komt hij zijn verse inzichten delen.

dinsdag 15 november 2022 om 20:00 uur

Wat voor land is de VS? Het is een vraag die de Amerikanen zelf niet eens meer lijken te kunnen beantwoorden. Of ze kunnen het er toch niet eens over worden. Het is een vraag die het land momenteel intern uiteenrijt. Amerikanen botsen met elkaar over de kwestie wat Amerika was, is en zou moeten zijn. Feiten worden vertroebeld door leugens, waanbeelden en pure afkeer van andersdenkenden. Dat alles wordt nog eens uitgebuit en versterkt door media en politici. Met als triest dieptepunt de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. 

Het machtigste land ter wereld heeft zich de afgelopen jaren erg kwetsbaar getoond. Het land is verdeeld. De democratie wankelt, en kan nog steeds vallen. Bijna twee jaar nadat Donald Trump met veel tegenzin het Witte Huis verliet, en Joe Biden er zijn intrek nam is het land is op een kruispunt terechtgekomen. Op 8 november zijn er opnieuw verkiezingen. Mogelijk krijgen we daarna een helderder beeld van welke richting de VS uitgaat. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 1,00
Standaard € 1,00

gratis activiteit

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieNederlands | vaardige gebruiker C1/C2RolstoeltoegankelijkActiviteit