Over De boer in context. De rurale samenleving in het noordelijke deel van het Frankische Rijk."

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

21 mei
Gentbrugge - Het Kouterhof

De boer in context. De rurale samenleving in het noordelijke deel van het Frankische Rijk."

Lezing over twee vroegmiddeleeuws landelijke sites uit Gentbrugge en hun bijdrage aan de Frankische verdedigingsmaatregelen tegen de Vikingen.

dinsdag 21 mei 2024 om 20:00 uur

Verhalen over de vroege middeleeuwen worden vaak gedomineerd door koningen, krijgers en missionarissen, maar boeren vormden sociaal de grootste en economisch de belangrijkste groep in de vroegmiddeleeuwse samenleving. Recent archeologisch onderzoek in en rond Gent biedt een directe inkijk in de materiële en immateriële aspecten van het dagelijkse leven van die boeren. In deze lezing wordt nader ingegaan op twee vroegmiddeleeuwse landelijke sites uit Gentbrugge en hun bijdrage aan de Frankische verdedigingsmaatregelen tegen de Vikingen.

Dr. Ewoud Deschepper is archeoloog en onderzoeker aan de Vakgroep Archeologie van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de middeleeuwse rurale samenleving in de regio van het graafschap Vlaanderen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 2,00
Standaard € 5,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitMiddeleeuwenCultuurregio Gent